Start Nyhetsarkiv Bibliotek Galleri Medlemmar Anslagstavla Kontakt

Uppdaterad information kring arbete med uppgradering av föreningens standard för elinstallation

av Crister Sahlén 29 mar 2020, 16:29

 

Hej,

 

Här kommer dels information kring status för de pågående arbetena med föreningens standard för elinstallation. Dels en förfrågan till er medlemmar som bor i A-uppgången rörande den analoga telefonledning som finns dragen i rör i ert trapphus.

 

Status för arbetena

 

Den upphandlade firman, Installations Kompaniet AB med Gunnar Engström som projektledare, har påbörjat arbetet under mars. Som några av er kanske noterat har ny servicecentral samt även plats för de kommande elmätarna som hör till er som bor i A-uppgången monterats nere i källaren.

 

Kontakt med Ellevio har genomförts och styrelsen kommer inom de närmsta veckorna erhålla offert för indragning av nya servicekabel 160A till föreningen.

 

Vidare har Gunnar haft underleverantör på plats i föreningen för att genomföra provborrning vid tilltänkt genomförning av nya 3-fas kablar till lägenheterna i A-trapphuset. Planering för det fortsatta arbetet görs just nu och utförs med start under april månad.

 

Arbete i trapphus och lägenheter under rådande Corona tider

 

Styrelsen har full förståelse för den eventuella oro som kan finnas hos enskilda medlemmar i föreningen och följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten kommunicerar. Styrelsen har i samråd med Gunnar beslutat att under rådande hälsosituation tillåta arbete i trapphusen och så långt möjligt förberedande arbete fram till respektive lägenhet.

 

Kontakt kommer därefter tas med respektive medlem som individuellt får avgöra och fatta beslut kring tillträde till lägenheten så länge Folkhälsomyndighetens rekommendationer rörande sociala kontakter och skydd för särskilt utsatta grupper gäller.

 

I det fall enskild medlem inte önskar ge tillträde till lägenheten skjuts det berörda arbetet till tidpunkt efter det att Folkhälsomyndigheten har ändrat sina rekommendationer och dessa medger föreningen att begära tillträde till lägenheten med hänvisning till föreningens stadgar.

 

Särskild förfrågan till medlemmar i A-trapphuset

 

I A-trapphuset finns genomförningsrör med analog telefonkabel dragen. Denna önskar styrelsen ta bort och istället utnyttja som plats för den kommande genomföringen av 3-fas kabel till lägenheterna.

 

Styrelsen behöver med anledning av detta få veta om någon av er boende i A-uppgången använder er av analog telefon kopplad till denna eller eventuellt använder telefonkabeln för någon typ av larm?

 

Om så är fallet ombeds du snarast möjligt, dock senast söndag 12 april, kontakta styrelsen med information om detta. I det fall du inte kontaktar styrelsen tolkas detta som att så inte är fallet.

 

Kontakt görs via: fyrtornet5@gmail.com eller lägg lapp i föreningens brevlåda B-huset

 

Hur får vi ytterligare information

 

Styrelsen kommer att löpande informera om arbetena så snart ny information finns tillgänglig. Vi finns även till hands för frågor som kan uppkomma från er medlemmar och om vi inte har svar direkt så eftersöker vi dessa av Gunnar Engström.

 

Med vänlig hälsning,

 

Crister Sahlén för Styrelsen Brf Fyrtornet 5