Start Nyhetsarkiv Bibliotek Galleri Medlemmar Anslagstavla Kontakt

Information från styrelsen oktober

av Ingela Karlsson 20 okt 2021, 20:07

Information från styrelsen

oktober 2021

 

Byte av portkod

Föreningen kommer att byta portkod fr o m den 1 november. Samtidigt kommer justering av ytterdörren mot Folkungagatan att göras, dvs dörren kommer inte att ha samma fördröjning som i dagsläget. Anledningen är vi har haft ett inbrott i källaren och ett par andra incidenter. Styrelsen överväger också att se över hela låsanordningen och vi undersöker olika alternativ. 

Meddelande om ny portkod kommer att lämnas i era postfack i slutet av oktober.

 

Tvättmaskin

Ny tvättmaskin är nu beställd och preliminär leverans är den 25 oktober. Den trasiga maskinen är från 2005 och det är osäkert hur länge en ny lagning skulle hålla. Vi har därför kommit fram till att köpa en ny maskin.

 

Efterbesiktningsprotokoll för Fyrtornet 5 ang. utbyggd tunnelbana

De besiktningar som gjorts av KMP Konsult AB av vår fastighet före och efter sprängningarna bedöms av Region Stockholm inte visa några förändringar kopplade till utbyggnaden av tunnelbanan.

 

Ny hyresgäst i Akvarielagrets lokaler

Hyreskontraktet med den nuvarande hyresgästen, Akvarielagret, löper ut den 31/10. Alltsedan de stängde ner lokalen så har hyran betalats. Fr o m den 1/11 kommer hyran att höjas rejält så att den ligger i linje med andra lokaler i närområdet – detta på rekommendation från Fastighetsägarna (FÄ).

Akvarielagrets mäklare har visat lokalen för ett antal intresserade firmor/affärer. Vi i styrelsen har också visat lokalen för ett antal intressenter. De flesta har dock tyckt att lokalen antingen är för stor eller att den kräver alltför stora renoveringar.

I dagsläget vill Akvarielagret överlåta hyreskontraktet till ett större restaurangföretag, som vi nu måste ta ställning till om vi kan godkänna. Företaget planerar omfattande investeringar  och har ansökt om bygglov hos Stadsbyggnadskontoret att omvandla lokalen till restaurang. De önskar därför ett 10-årigt hyreskontrakt.

Styrelsen anlitar Fastighetsägarna för att sköta våra förhandlingar med den ev. nya hyresgästen.

 


4 kommentarer

Ingela Karlsson

25 okt 2021, 20:12

Vi har varslat Akvarielagret om en som vi uppfattar marknadsmässig hyra fr o m november. A-lagret har inte sagt upp gällande hyresavtal. Vi räknar med att den av oss angivna nya hyran därmed gäller och att om en ny hyresgäst blir aktuell är vår utgångspunkt naturligtvis densamma.

Stefan Blom

24 okt 2021, 07:38

Hej igen, Ok - tack för detta. Är det så att vi står utan hyresintäkt from 1a November/tills ny hyresgäst tecknats?

Frågar eftersom det såg ut som att Akvarielagret har viljat överlåta kontraktet - tänker att om de överlåter kontrakt så återstår någonslags rätt för dem att förlänga kontraktet etc (men till ny tariff antar jag) - eller så är kontraktet helt slut nu sista oktober.

Bästa hälsningar Stefan

Ingela Karlsson

23 okt 2021, 16:44

Hej!
I styrelsen bedömer vi också att Akvarielagret fram tills nu haft en fördelaktig hyra. Vi eftersträvar därför givetvis en aktuell marknadsmässig hyra mot bakgrund av underlag från bl a Fastighetsägarna, som vi ju numera samarbetar med. Vilka andra förändringar som kan bli aktuella beror på vilken hyresgäst det blir fråga om.
Bästa hälsningar
Ingela

Stefan Blom

21 okt 2021, 07:17

Hej! tack för utförlig uppdatering

Kring eventuellt ny hyresgäst i Akvarielagrets lokaler - om Akvarielagrets hyreskontrakt överlåtes - är vi då fast i gamla hyrestariffer (plus ev indexuppräkning) under 10 år eller är det kontraktet isåfall på helt nya villkor?

Om jag förstod det rätt så var villkoren i gamla kontraktet väldigt fördelaktiga jmf med vad marknaden skulle kunna betinga idag.

Stort tack igen för uppdateringen och kul att det rör på sig med intressenter.

Bästa hälsningar Stefan