Start Nyhetsarkiv Bibliotek Galleri Medlemmar Anslagstavla Kontakt

Hyreslokalen - Zoo butiken

av Crister Sahlén 18 okt 2020, 20:11

Hej,

Som nog de flesta av er noterat har zoo butiken beslutat avveckla sin verksamhet från vår hyreslokal. Med anledning av det vill styrelsen dela lite information med medlemmarna.

Det nuvarande hyresavtalet gäller till och med 31 oktober 2021. Uppsägningstiden är 9 månader. Om uppsägning inte sker inom uppsägningstiden förlängs avtalet med 2 år. Både föreningen och nuvarande hyresgäst har ömsesidig möjlighet att säga upp avtalet.

Nuvarande hyresgäst undersöker via mäklare möjligheten att överlåta hyreskontraktet till ny hyresgäst. Detta kan ske efter styrelsen godkänt ny tilltänkt hyresgäst och tilltänkt verksamhet denne önskar bedriva. Den nya hyresgästen har i sådant fall tillgång till hyreslokalen under nuvarande avtals giltighet. Styrelsen kan även välja att i samband med överlåtandet även teckna överenskommelse om nytt avtal och eventuella förändringar i villkor och hyresnivå,

Styrelsen har kontinuerlig kontroll på att hyresavgift erläggs av nuvarande hyresgäst. Styrelsen kan framöver komma undersöka möjlig ny hyresgäst på egen hand om nuvarande hyresgäst inte kommer med lämpliga förslag inom den närmsta tiden.

Styrelsen för Brf Fyrtornet 5